laatste nieuws

_______________________

 

Fotoalbum:

 

activiteiten 2017

activiteiten 2016

activiteiten 2015

activiteiten 2014

activiteiten 2013

activiteiten 2012

activiteiten 2011

 

 

Het bestuur van Bokcity10 word gevormd door 5 mensen uit ons dorp e.o.

 

Durk Trinks, Marije Roffel, Gerard Bos, Greta Kroes, Roelien Post

Hieronder stellen ze zich voor:
Hallo ik ben Greta Kroes woon alweer 22 jaar in Bontebok, heb 3 kinderen en ben getrouwd met Willem. Vanaf het begin ben ik al vrij actief in het verenigingsleven van ons dorp, zo ben ik dan ook met volleybal begonnen, daarna Yoga, Toneel en nu Beheerscommissie en Bokcity ’10. Bokcity’10 organiseert 2x per jaar een activiteit waar het hele dorp aan mee kan doen verder organiseren we nog een slaapfeest voor de jeugd van de basisschoolleeftijd. Als er ’s winters ijs op de vaart ligt proberen we ook daar wat mee te doen.Natuurlijk doe ik dat niet alleen en werk ik met Marije, Roelien, Gerard en Durk samen.
Groet Greta 
_____________________________________________________________
Hallo Allemaal,
Mijn naam is Marije Roffel.
Ik ben 22 jaar en geboren in Bontebok. Sinds 3 jaar heb ik een relatie met Kevin. Vorig jaar besloten we te gaan samenwonen. Al vrij snel hadden we samen een eigen 'thuis' in Bontebok. Een mooi huis waar we het samen goed naar de zin hebben. Ik ben werkzaam in de zorg, en Kevin werkzaam in de sloop. Beide hebben we veel plezier in ons werk. Mijn hobby is korfbal, samen met mijn zusje Lisette speel ik al jaren bij korfbalclub Kinea in de Knipe. Naast ook nog toneelspelen bij de Krinkjespuiers, is er ook een andere hobby geboren.. het organiseren van onze dorps-activiteiten, waar ik veel plezier aan beleef sinds 4 jaar! In 2010 zijn Greta en ik samen een spokentocht gaan organiseren, vooral om de 'mensen bij elkaar te brengen en eens iets te proberen'. Maaar... Dan wel voor alle leeftijden én betaalbaar in deze tijd! Na een geslaagde spokentocht, een activiteit van zo'n 80 deelnemers en inzet van veel vrijwilligers smaakte dat naar meer. Maar bij veel deelnemers en meer vrijwilligers komt ook meer organisatie kijken! Zo schoven in ons 2e jaar Durk en Gerard aan voor wat 'manpower' en dachten, werkten, lachten en praatten mee in de groep die wij 'Bokcity'10' hebben genoemd. Inmiddels organiseren we zo'n 3 á 4 keer per jaar een activiteit. Denk aan de Spokentocht, vossenjacht, slaapfeest voor de kinderen, dierengeluidenspel, europaspel en bij goed schaatsweer, een ijssctiviteit. Zie ook de foto's van sommige activiteiten elders op de site. Inmiddels zijn we een "bestuur" van 5 enthousiaste, gedreven mensen, waar Roelien het bestuur nu compleet maakt; een gezellige ploeg! Ik vind het fantastisch en erg bijzonder, om met een klein handje vol mensen, wat zich een "bestuur" noemt, elk jaar weer iets te organiseren waar heel veel mensen van kunnen genieten met hun gezin! Maar ook dat jong en oud samen veel plezier beleven aan de dingen die je bedenkt en uitvoert.. En dan het 'magische moment' waarop bijna 80 mensen in het dorpshuis met elkaar genieten van de elk jaar terugkerende stampotten, gemaakt door onze vrijwilligers.. Teveel mooie dingen om op te noemen, maar wel de dingen waar ik zelf erg trots op ben ook die ik met alle liefde wil delen! Het geeft me energie, vooral na weer zo'n geslaagd evenement op 26-10-2013, (kijk de foto's!) Samen moeten we zuinig zijn op deze dingen in het dorp, omdat er niets leuker is dan samen plezier hebben. De sfeer is altijd goed, we hebben veel lol, 34 geweldige vrijwilligers, enthousiaste deelnemers, een actief en geweldig "bestuur", en.... we genieten, net zoals we het allemaal in 2010 hadden bedacht!

Hopelijk tot ziens,
bij een van onze activiteiten in 2014!
Marije Roffel
____________________________________________________________
Hallo. Mijn naam is Gerard Bos. Ik woon in Bontebok.
Ik ben getrouwd met Wia Siebenga en we hebben 2 kinderen,Maika en Tjardo.
Ik ben geboren in  Bontebok en ben hier ook naar de basisschool gegaan.
Ik heb een aantal jaar in Heerenveen gewoond. Maar woon sinds 1999 weer in de Bontebok.
Ik heb jaren bij de volleybal in Bontebok gespeeld. Nu ben ik actief in de survival en ben ik trainer/coach van Maika haar meisjesvoetbal team. Ook volleybal ik weer ,maar nu bij OPM.
Door Marije ben ik bij bokcity10 gekomen. De eerste spokentocht heb ik niet meegemaakt.
Maar sinds de 2de spokentocht ben ik lid van Bokcity10 en dat doe ik met heel veel plezier.
Ik hoop dit nog lang te mogen doen,want het is heel leuk en gezellig om met het huidige bestuur van Bokcity10 al die activiteiten voor het dotp te organiseren.
Ik hoop jullie vaak te zien bij een van onze activiteiten.
Groeten Gerard bos
_________________________________________________________
Dag, allemaal!
Mijn naam is Roelien Post en ik woon in Jonkersland. Ja, geen Bontebok maar wel erg dichtbij, hoor. Cornelis en ik zijn getrouwd en we hebben twee kinderen, Folkert en Geke. Wij wonen inmiddels veertien jaar in Jonkersland en de kinderen zijn met erg veel plezier naar OBS Bontebok gegaan. 
Zelf heb ik vanaf mijn 10de jaar in De Knipe gewoond. Later verhuisde ik naar Nieuwehorne en zo bleef ook Bontebok altijd in zicht. Toen Greta tijdens een voetbalwedstrijd van onze jongens vertelde waar zij en Marije mee bezig waren, heb ik toegezegd hulp te willen bieden waar mogelijk. Toen ik de eerste vrijwilligersvergadering in dorpshuis de Bokkesprong bijwoonde, kwam ook het besef dat dit nogal wat organisatie met zich meebrengt. Een aantal maanden geleden ben ik gevraagd om aan te sluiten bij het ’bestuur’ van Bokcity’10. Mijn besluit was snel genomen. Natuurlijk wil ik mijn bijdrage leveren aan het organiseren van activiteiten voor jong en oud, in Bontebok!
Met vriendelijke groet,
Roelien Post
______________________________________________________________
Ik ben Durk Trinks en ik woon in De Knipe, ik ben getrouwd met Klaasje en we hebben 2 kinderen,Gerben en Meint. Ik ben werkzaam bij steenhouwerij Fransen via een uitzendburo (payroll)Ik ben hier 22 jaar in vaste dienst. Vaak ga ik met de kinderen op zaterdag voetballen en klussen aan de tractor. Ook heb ik een seizoenkaart van sc Heerenveen waar ik elke thuiswedstrijd met een van de jongens heen ga.Wat bokcity'10 betreft is het natuurlijk prachtig om iets te kunnen betekenen voor de jeugd en ouderen en het dorphuis in Bontebok, zo hou je het dorp bijelkaar,helemaal belangrijk na de sluiting van de school.Wij horen vaak positieve reacties maar om het iedereen naar de zin te maken is altijd lastig.
Groet Durk
_____________________________________________________